Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z musem z dyni i jabłek

przepis:

ok.  0,5 szklanki musu z upieczonej dyni

ok.  0,5 szklanki  musu z upieczonych jabłek

0, 5 szklanki mleka kokosowego

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka cukru pudru

1 łyżka wiórków kokosowych

1 łyżka masła do posmarowania naczynia do zapiekania

Ciasto na naleśniki:

0,5 szklanki mleka

0,5 szklanki wody

1 jajko

5 łyżek mąki

sól, 1 łyżka cukru

1 łyżka oleju

Z podanych składników zrobić ciasto i upiec 8 naleśników.

Wiórki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej patelni.

Mleko kokosowe wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem.

Naczynie żaroodporne posmarować masłem.

Mus z jabłek wymieszać z musem z dyni.

Posmarować nim naleśniki, zwinąć je w rulony, ułożyć w naczyniu do zapiekania.

Naleśniki polać mlekiem kokosowym, posypać wiórkami kokosowymi.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180º C i zapiekać ok. 15 min.