Naleśniki z musem z dyni i jabłek
przepis:
ok. 0,5 szklanki musu z upieczonej dyni
ok. 0,5 szklanki musu z upieczonych jabłek
0, 5 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka wiórków kokosowych
1 łyżka masła do posmarowania naczynia do zapiekania
Ciasto na naleśniki:
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
1 jajko
5 łyżek mąki
sól, 1 łyżka cukru
1 łyżka oleju
Z podanych składników zrobić ciasto i upiec 8 naleśników.
Wiórki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej patelni.
Mleko kokosowe wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem.
Mus z jabłek wymieszać z musem z dyni.
Posmarować nim naleśniki, zwinąć je w rulony, ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Naleśniki polać mlekiem kokosowym, posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180º C i zapiekać ok. 15 min.