Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kakaowy budyń z mleka kokosowego z powidłami śliwkowymi

przepis:

250 ml mleka kokosowego

3 łyżki cukru trzcinowego

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

1-2 łyżeczki kakao

pół łyżeczki cynamonu

4 łyżki  powideł śliwkowych

Mąkę ziemniaczaną  i kakao rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody.

Mleko zagotować, dodać cukier, cynamon, a następnie zawiesinę mąki i kakao.

Gotować aż budyń zgęstnieje.

Budyń nałożyć do salaterek, przekładając warstwy powidłami  śliwkowymi.

Wierzch  budyniu posypać  płatkami migdałowymi.