Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Roladki z soli nadziewane papryką

przepis:

 .

4 płaty soli

połowa upieczonej czerwonej papryki (branej ze skórki)

1 por

1 ząbek czosnku

2 łyżki mleka kokosowego

sól, pieprz

sok z cytryny

ziarna czerwonego pieprzu

1 łyżka masła

olej

Paprykę pokroić na kawałki szerokości ryby.

Solę opłukać, osuszyć, podzielić wzdłuż na połowy, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Na płaty ryby położyć plasterki papryki, zwinąć, spiąć wykałaczką.

Por pokroić w krążki.

Czosnek zmiażdżyć praską, albo drobno posiekać.

W rondelku rozgrzać olej, zeszklić na nim czosnek z porem. Dodać mleko kokosowe, sól, pieprz.

Roladki ustawić na warstwie porów. Na każdą położyć trochę masła. Naczynie przykryć.  Rybę dusić przez kilka minut.

Przed podaniem posypać  zmiażdżonym czerwonym pieprzem