Roladki z soli nadziewane papryką
przepis:
.
4 płaty soli
połowa upieczonej czerwonej papryki (branej ze skórki)
1 por
1 ząbek czosnku
2 łyżki mleka kokosowego
sól, pieprz
sok z cytryny
ziarna czerwonego pieprzu
1 łyżka masła
olej
Paprykę pokroić na kawałki szerokości ryby.
Solę opłukać, osuszyć, podzielić wzdłuż na połowy, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Na płaty ryby położyć plasterki papryki, zwinąć, spiąć wykałaczką.
Por pokroić w krążki.
Czosnek zmiażdżyć praską, albo drobno posiekać.
W rondelku rozgrzać olej, zeszklić na nim czosnek z porem. Dodać mleko kokosowe, sól, pieprz.
Roladki ustawić na warstwie porów. Na każdą położyć trochę masła. Naczynie przykryć. Rybę dusić przez kilka minut.
Przed podaniem posypać zmiażdżonym czerwonym pieprzem