Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Schab w pomidorowo-cebulowym sosie

przepis:

4 kotlety schabowe

1 czerwona cebula

pól szklanki marynowanych cebulek

1 łyżka posiekanego tymianku

1 łyżka przecieru pomidorowego

olej

sól, pieprz

 .

Kotlety lekko zbić, oprószyć sola i pieprzem.

Cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim kotlety z obu stron.

Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Na pozostałym tłuszczu udusić cebulę. Kiedy się zeszkli dodać  przecier pomidorowy, marynowane cebulki i tymianek. Podlać wodą. Chwilę razem gotować, a następnie polać sosem mięso.

Przykryć , naczynie wstawić do piekarnika. Zapiekać  aż kotlety będą miękkie (30-40 min.).