Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z serem i jabłkami prażonymi w syropie klonowym

przepis:

1 jabłko
3-4 łyżki syropu klonowego
4 naleśniki
100 g białego sera
1 opakowanie cukru z wanilią (12 g)
szczypta cynamonu
masło klarowane do odsmażenia naleśników
jogurt naturalny

Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w plasterki.
Do garnuszka wlać syrop klonowy, dodać kawałki jabłka i cynamon.
Jabłka smażyć w syropie aż zmiękną. W razie potrzeby do syropu dodać niewielką ilość wody.

Ser podusić, wymieszać z cukrem z wanilią.
Ser rozłożyć na naleśnikach, zwinąć je w chusteczki.
Naleśniki obsmażyć z obu stron.
Na gotowych naleśnikach ułożyć uprażone jabłka i kleksy z jogurtu.