Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka z cukinią, selerem naciowym i oliwkami

przepis:

1 mała cukinia

2 łodygi selera naciowego

1 pierś z kurczaka

kilka oliwek

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

1 łyżeczka suszonego tymianku

olej do smażenia

Cukinię i seler pokroić.

Mięso opukać, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć na rozgrzanej oliwie.

Mięso zdjąć  z patelni, na pozostałym tłuszczu zeszklić czosnek wyciśnięty przez  praskę.

Następnie przesmażyć seler i cukinię, dodać mięso, pokrojone oliwki. Wszystko dusić  razem kilka minut. Przed końcem dodać przecier pomidorowy, tymianek, doprawić   do smaku solą i pieprzem