Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś w marynacie z octu balsamicznego i miodu

przepis:

30 dag filetów  z łososia

1 łyżka octu balsamicznego

1 łyżka miodu

sól, pieprz

sok z cytryny

olej do smażenia

1 łyżka płatków migdałowych

1 łyżka oliwy

Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.

Z łososia zdjąć skórę. Filet opłukać , osuszyć , skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem.

W miseczce wymieszać olej, miód i ocet balsamiczny.

Do zalewy włożyć łososia i wstawić go lodówki minimum na 1 godzinę.

Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim rybę z obu stron.

Przed końcem smażenia rybę polać resztą marynaty.

Gotową rybę posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.