Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z serkiem i figami smażonymi w miodzie

przepis:

2 naleśniki

2 figi

100 g serka śmietankowego Fromello

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

2 łyżki miodu

1 łyżeczka posiekanych listków tymianku

1 łyżka masła klarowanego

 

Figi pokroić na plastry.

W garnuszku rozgrzać miód,   dodać do niego pokrojone figi, orzechy i połowę tymianku. Chwilę razem smażyć.

Na naleśnikach rozsmarować serek i ułożyć na nim część  fig.

Naleśniki zwinąć  w chusteczki  i obsmażyć z obu stron  na rozgrzanym maśle.

Na gotowych naleśnikach ułożyć resztę fig, polać je miodem pozostałym po smażeniu fig i posypać tymiankiem.