Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Krem z bakłażana i pomidorów

przepis:

1 mały bakłażan

250 ml przecieru z pomidorów

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżeczka wędzonej papryki

szczypta chili

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

olej

Bakłażan pokroić na plastry, posolić , popieprzyć i obsmażyć  z obu stron na rozgrzanym oleju.

Do bakłażana dodać niewielką ilość wody i zagotować.

Kiedy bakłażan będzie miękki, dodać przecier pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili i paprykę. Ponownie zagotować.

Wszystko  dokładnie rozdrobnić blenderem na gęsty krem.