Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z rukoli, awokado, ogórka kiszonego i papryki

przepis:

1 ogórek kiszony

0,5 papryki czerwonej

1 czerwona cebula

1 awokado

garść rukoli

sok z cytryny

sól, pieprz, czerwony pieprz

1 łyżka oliwy

Rukolę opłukać, osuszyć.

Paprykę opłukać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w paski.

Ogórek przekroić wzdłuż na ćwiartki , a następnie w plasterki.

Cebulę pokroić w półkrążki.

Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę, skropić sokiem z cytryny, pokroić.

Warzywa zmieszać ze sobą, dodać sól, pieprz, skropić olejem, sokiem z cytryny, posypać pokruszonym czerwonym pieprzem.