Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Deser kokosowo-żurawinowy

przepis:

0,5 l mleka kokosowego

5-6 łyżeczek  żelatyny

3 łyżki konfitury z  żurawin

3-4 łyżki cukru

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki letniej wody

Żelatynę namoczyć w wodzie.

Mleko podgrzać, dodać do niego cukier, a następnie żelatynę i sok z cytryny. Dokładnie rozpuścić.

2,5 szklanki mleka rozlać do 4 salaterek. Wstawić do zamrażalnika, aby mleko szybko się ścięło.

Do reszty mleka dodać konfiturę z żurawiny,  wylać je na wierzch deserów.