Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z fasolki szparagowej, awokado i marchwi

przepis:

1 awokado

1 marchew

20 dag fasolki szparagowej

1 czerwona cebula

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka oliwy

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.

Marchew pokroić wzdłuż obierakiem do ziemniaków na cienkie płaty. Ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.

Awokado przepołowić, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić. Skropić sokiem z cytryny.

Fasolkę, marchew i awokado wymieszać z pokrojoną w półkrążki cebulą, zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dodać olej, sok z cytryny, sól i pieprz do  smaku.