Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z groszku i szpinaku

przepis:

1 szklanka zielonego  groszku

150 g szpinaku

1 ziemniak

1 szalotka

sól, pieprz, gałka muszkatołowa

0,5 l wywaru warzywnego

1 łyżka oleju

śmietanka

 

Ziemniak obrać, pokroić w kostkę.

Szalotkę pokroić.

W garnku  rozgrzać olej zeszklić na nim szalotkę, dodać ziemniaki, szpinak i groszek. Dolać wywar warzywny, dodać sól, pieprz i gotować do miękkości.

Gotową zupę zmiksować, doprawić gałką muszkatołową , pieprzem i solą, zabielić śmietanką.