Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka z gremolatą

przepis:

 .

2 piersi z kurczaka

1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

skórka otarta z cytryny

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżeczka oliwy

1 posiekany ząbek czosnku

1 łyżka posiekanych kaparów

sól, pieprz

olej do smażenia

 .

Natkę, kapary, czosnek , skórkę z cytryny, sok z cytryny i olej wymieszać.

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, ściąć tak aby filety były płaskie.

Mięso oprószyć solą i pieprzem, a następnie zrobić nacięcia na głębokość 1 cm.

W nacięcia włożyć gremolatę.

Filety smażyć na gorącym oleju z obydwu stron.