Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Strucla makowo-serowa z ciasta francuskiego

przepis:

1 arkusz ciasta francuskiego

Masa serowa:

1 opakowanie (220 g) serka typu włoskiego Pilos

cukier waniliowy

4 łyżki cukru pudru

1 żółtko

1 łyżka budyniu waniliowego

Masa makowa:

0,5 puszki masy makowej

2 łyżki bułki tartej

1 białko

 

Ser wymieszać dokładnie z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkiem i budyniem.

Masę makową wymieszać z białkiem i bułką tartą.

Na płacie ciasta francuskiego rozsmarować równomiernie  masę makową.

Na końcu dłuższego boku ciasta wyłożyć masę serową, tak aby powstał z niej wałek.

Struclę zwinąć.

Piec ok. 60 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200º C.

Po ostudzeniu struclę posypać cukrem pudrem.