Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Tiramisu z czarnymi porzeczkami

przepis:

6 podłużnych biszkoptów

200 g czarnej porzeczki

3 łyżki cukru pudru

250 g serka mascarpone

150 ml jogurtu naturalnego

1 łyżka kakao

20 ml herbaty

20 ml spirytusu

Porzeczki opłukać i osuszyć, usunąć z nich ogonki.

Część owoców odłożyć do dekoracji.

Pozostałe owoce zmiksować z cukrem pudrem.

4 łyżki musu odłożyć.

Resztę musu dodać do mascarpone i jogurtu. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Biszkopty skropić herbatą ze spirytusem.

3 biszkopty ułożyć obok siebie  na talerzu. Na nich rozłożyć mus z porzeczek i cukru, a  następnie  mus z mascarpone.

Ponownie ułożyć kolejne  3 biszkopty, mus czarnej porzeczki i mus z mascarpone.

Tiramisu posypać kakao i ozdobić czarnymi porzeczkami.