Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś nadziewany serem i koperkiem

przepis:

2 kawałki łososia

ok. 100 g sera sałatkowego typu greckiego lub fety

2-3  łyżki śmietanki 30%

2 łyżki siekanego zielonego koperku

sól, pieprz

sok z cytryny

1 łyżka oleju

Z ryby zdjąć skórę, opłukać, osuszyć.

Kawałki ryby naciąć wzdłuż, tak aby utworzyły się w nich  kieszenie.

Skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem.

Ser utrzeć ze śmietaną, dodać koperek, a następnie wypełnić nim kieszenie w rybie.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim kawałki ryby, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić  ok. 10 min aż ryba będzie ugotowana.