Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Makaron z brokułem, fetą i anchois

przepis:

200 g  makaronu

100 g sera feta 

6 filecików anchois

kilka różyczek brokułu

kilka czarnych oliwek bez pestek

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

sól, pieprz

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.

Na patelni rozgrzać masło zeszklić czosnek wyciśnięty przez praskę, a następnie dodać różyczki brokułu.  Chwilę smażyć.  Dodać niewielką ilość wody i dusić brokuły aż bedą prawie miękkie.

Na koniec do brokułów dodać makaron, oliwki, ser feta pokrojony w kostkę i fileciki anchois.

Dodać sól i pieprz do smaku.