Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Marchew z brzoskwinią - dodatek do polędwicy

przepis:

2 marchewki

1 brzoskwinia

100 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

1 ząbek czosnku

0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu

sok z połowy cytryny

1 łyżka oleju ryżowego

 

Marchew obrać, opłukać, pokroić na plasterki.

Z brzoskwini usunąć pestkę, pokroić  ją na ósemki.

Olej rozgrzać, zeszklić na nim czosnek, dodać marchew, przesmażyć.

Do marchwi dolać niewielką ilość wody i dusić.

Następnie  dodać brzoskwinie. Kiedy będą już prawie miękkie, dodać  mleko kokosowe, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.