Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałata rzymska z selerem naciowym i wiśniami

przepis:

mała sałata rzymska

3 łodygi selera naciowego

0,5 szklanki wiśni

1 łyżki soku z cytryny

3 łyżek oleju ryżowego

1 łyżeczka miodu

ząbek czosnku

sól, pieprz

Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić.

Wiśnie opłukać, wydrylować,  pokroić.

Seler naciowy pokroić w cienkie plasterki.

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do niego miód, sól, pieprz i sok z cytryny. Rozetrzeć i dolać olej. Wymieszać dokładnie.

Sałatę, seler i wiśnie wymieszać, polać sosem.