Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z pieczonej dyni, kiełków fasolki mung i ogórka kiszonego

przepis:

 kawałek dyni hokkaido

0,5  czerwonej cebuli

1 ogórek kiszony

0,5 szklanki kiełków fasolki mung

tymianek, bazylia (suszone)

listki świeżej bazylii

sól, pieprz

olej

 

Dynię pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić w piórka.

Ogórek pokroić w plasterki.

Dynię ubsmażyć na oleju, dodać sól, pieprz, tymianek i bazylię.

Dynię wymieszać z ogórkiem, kiełkami i cebulą.

Doprawić solą , pieprzem, dodać posiekane listki bazylii, polać olejem.