Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pasta z wątróbki drobiowej z kaparami i anchois

przepis:

100 g wątróbki kurzej

0,5 cebuli

1 łyżka posiekanych kaparów

4 fileciki anchois

sól, pieprz

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

olej do smażenia

 

Wątróbkę oczyścić, opłukać, dobrze osuszyć.

Cebulę pokroić w  kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać wątróbkę i usmażyć.

Po ostudzeniu wątróbkę posiekać drobno, dodać posiekane anchois, kapary i pietruszkę.

Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać czerwonym pieprzem.