Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z mograbieh, bakłażana i cukinii

przepis:

1 mały bakłażan

1 cukinia

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 ogórek kiszony

1 pomidor

0,5 szklanki kuskus mograbieh

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka tandori

sól, pieprz

olej

 

Kuskus ugotować w osolonej wodzie.

Cukinię i bakłażan umyć, pokroić w kostkę.

Cebulę i czosnek także pokroić w kostkę.

Ogórek i pomidor pokroić drobno.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek, a następnie usmażyć bakłażan.

Bakłażan przełożyć do garnka, a na patelni przesmażyć cukinię.

Warzywa połączyć ze sobą, dodać ugotowany kuskus, ogórek, pomidor, posiekaną pietruszkę i przyprawy.