Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Mung dal z cukinią

przepis:

0,5 szklanki mung dal

1 mała cukinia

1 mała cebula

0,5 łyżeczki kuminu

0,5 łyżeczki pul biber

0,5 łyżeczki kurkumy

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól

1 łyżka oleju

 

Fasolkę opłukać i ugotować do miękkości  w 1,5 szklanki wody.

Cebulę pokroić w kostkę.

Cukinię także pokroić w kostkę.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać pul biber i kumin, a następnie cukinię.

Kiedy cukinia zmięknie dodać do niej dal, kurkumę, sól  i wodę. Wszystko razem zagotować.

Gotowy dal posypać posiekaną natką pietruszki.