Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Prażone jabłko i banan z jogurtowo-makowym sosem

przepis:

 1 banan

1 jabłko

2 goździki

kawałek kory cynamonu

100 ml jogurtu naturalnego

1 łyżka maku

1 łyżeczka miodu

 

Mak opłukać, a następnie zalać gorącą wodą i odstawić aby napęczniał. Odcedzić.

Jogurt wymieszać z miodem i  makiem.

Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki.

Banan obrać, pokroić w krążki.

Owoce uprażyć z dodatkiem goździków i cynamonu w garnuszku. Ostudzić.

W szklance ułożyć owoce, a na nie wylać jogurt z makiem.