Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Wołowina z brukwią, marchwią i groszkiem

przepis:

300 g wołowiny

1 marchew

1/4 brukwi

0,5 szklanki mrożonego zielonego groszku

1 cebula

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

2 listki laurowe

olej

 

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę.

Mięso oprószyć pieprzem, obsmażyć  na rozgrzanym oleju.

Zrumienione mięso przełożyć do garnka.

Na pozostałym tłuszczu zeszklić  cebulę pokrojoną w piórka.

Cebulę dodać do mięsa, podlać wodą, dodać listki laurowe, sól do smaku i dusić aż mięso będzie prawie miękkie.

Marchew i brukiew obrać, umyć, pokroić w kostkę tak jak mięso.

Warzywa dodać  do mięsa, dusić razem do miękkości. Pod koniec dodać groszek i zmiażdżony czosnek.