Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z gruszki, awokado i rukoli

przepis:

 1 gruszka

1 awokado

kawałek chili

garść rukoli

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka miodu

1 łyżka oleju ryżowego

 

Gruszkę obrać, opukać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić na plasterki.

Awokado przekroić na pól, usunąć pestkę, obrać, pokroić także na kawałki.

Rukolę opłukać.

Chili pokroić w drobną kosteczkę.

Z oleju, soku cytrynowego, miodu, szczypty soli i chili zrobić sos.

Polać nim kawałki gruszki i awokado. Wymieszać z rukolą.

Do oleju, miodu i soku z cytryny dodać chili, szczyptę soli i  zrobić sos.

Sosem polać kawałki awokado i gruszki, wymieszać z rukolą.