Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Wołowina z grzybkami mun

przepis:

wołowina papryczka chili mąka ziemniaczana grzyby mun sos sojowo-grzybowy czosnek marchew orzeszki arachidowe sól, pieprz Kilka grzybków mun  namoczyć  w wodzie  (15 min), potem je wypłukać i  gotować przez 15 min. Wołowinę pokroić na paseczki i usmażyć na oleju. Podlać sosem sojowo-grzybowym i wodą.  W trakcie duszenia mięsa dodać grzyby pokrojone na paseczki, papryczkę chili  (drobno pokrojoną) orzeszki i  marchewkę. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną. Dosolić do smaku i popieprzyć. Podawać z ryżem.