Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Biała papryka faszerowana brokułem, pęczakiem i fetą

przepis:

3 papryki białe
100 g ugotowanej kaszy pęczak
150 g ugotowanych różyczek brokułu
50 g fety
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka pasty paprykowej
1 łyżka oleju

Różyczki brokułu rozdrobić.
Kaszę wymieszać z brokułem, pokruszoną fetą, jajkiem i bułką tartą.
Farsz doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać tymianek i zmiażdżony ząbek czosnku.
Strąki papryki przekroić wzdłuż, usunąć nasiona.
Połówki papryki nadziewać farszem, a następnie ułożyć  je wa garnku, podlać niewielką ilością wody, dodać olej i pastę paprykową.
Paprykę dusić pod przykryciem ok. 15-20 min. W razie potrzeby podlać wodą.