Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Boczniaki w sosie pomidorowym z mascarpone

przepis:

300 g boczniaków

1 cebula

2 łyżki oleju

100 g serka mascarpone

1-2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

 

Boczniaki opłukać, usunąć  z nich ogonki, kapelusze  pokroić wzdłuż blaszek na kawałki.

Cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć na nim cebulę, następnie dodać grzyby i smażyć je ok. 10 min.

Do grzybów dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy, a  na koniec  serek mascarpone. Wszystko  smażyć razem przez 2 min.