Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa selerowo-jabłkowa

przepis:

250 g selera korzeniowego

1 jabłko

1 szalotka

0,5 l wody

1 łyżka masła klarowanego

50 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

olej z pestek dyni

Szalotkę pokroić w kostkę.

Jabłko i seler obrać, pokroić w kostkę.

Na garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim szalotkę, dodać seler i jabłko.

Chwilę przesmażać, po czym  zalać wodą, dodać sól i pieprz do smaku.

Gotować aż jabłko i seler zmiękną.

Zupę dokładnie zmiksować, dodać mleko kokosowe.

Na talerzu zupę polać olejem z pestek dyniowych.