Naleśniki z nadzieniem truskawkowo-serowym
przepis:
1 jajko
0,5 szklanki mleka
3 łyżki zimnej wody
3-4 łyżki pszennej mąki
szczypta soli
masło klarowane do smażenia naleśników
100 g białego chudego sera
2 łyżki erytrolu
kilka truskawek
Jajko ubić z mlekiem i wodą.
Do masy jajecznej dodać mąkę i sól, dobrze wszystko zmiksować.
Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny aby odpoczęło.
Truskawki, erytrol i ser zmiksować dokładnie blenderem na gładką masę.
Z ciasta upiec cienkie naleśniki. Z tych proporcji powinno wyjść 6 naleśników.
Na naleśniki nałożyć masę serową, zwinąć je w chusteczkę i opiec z obu stron na rozgrzanym maśle.
Gotowe naleśniki udekorować masą serowo-truskawkową i pokrojonymi truskawkami.