Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z nadzieniem truskawkowo-serowym

przepis:

1 jajko

0,5 szklanki mleka

3 łyżki zimnej wody

3-4 łyżki pszennej mąki

szczypta soli

masło klarowane do smażenia naleśników

100 g białego chudego sera

2 łyżki erytrolu

kilka truskawek

 

Jajko ubić z mlekiem i wodą.

Do masy jajecznej dodać mąkę i sól, dobrze wszystko  zmiksować.

Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny aby odpoczęło.

 

Truskawki, erytrol i ser zmiksować dokładnie blenderem na gładką masę.

Z ciasta upiec cienkie naleśniki. Z tych proporcji powinno wyjść 6 naleśników.

Na naleśniki nałożyć masę serową, zwinąć je w chusteczkę i opiec  z obu stron na rozgrzanym maśle.

Gotowe naleśniki udekorować masą serowo-truskawkową i pokrojonymi truskawkami.