Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z awokado, ziemniaków, szparagów i rukoli

przepis:

1 awokado

ok. 200 g zielonych szparagów

2 ugotowane ziemniaki

garść  listków rukoli

1 czerwona cebula

sól, pieprz

1 łyżka oleju

sok z cytryny

 

Szparagi ugotować w wodzie z dodatkiem soli i niewielkiej ilości cukru, a następnie zahartować w zimnej wodzie. 

Szparagi osuszyć, pokroić na kawałki.

Z awokado usunąć pestkę, miąższ pokroić, skropić sokiem z cytryny.

Ziemniaki pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić w piórka.

Ziemniaki, awokado, szparagi, cebulę i rukolę wymieszać. Dodać sól i pieprz, skropić olejem.