Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Duszony Camembert z truskawkami

przepis:

1 krążek sera Camembert

2-3 truskawki

1 łyżka kremu balsamicznego

1 łyżeczka miodu

świeżo grubo mielony pieprz, sól

1 łyżka posiekanych  orzechów włoskich

garść rukoli

 

Krem balsamiczny  połączyć z miodem, dodać sól i pieprz.

Truskawki pokroić w plasterki, dodać do nich krem balsamiczny i odstawić na 30 minut.

Serek zawinąć w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Złączenie folii powinno być na górze pakunku z serem.

Do patelni wlać  niewielką ilość wody i zagotować.

Serek ułożyć na patelni, przykryć szczelnie pokrywką i  dusić  go  przez 10 minut w gotującej się wodzie.

Gotowy, gorący  serek ułożyć na rukoli.

Na serku położyć truskawki, posypać je orzechami.