Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa ze szparagów i ziemniaków

przepis:

150 g białych szparagów

150 g zielonych szparagów

2 ziemniaki

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

szczypta chili

posiekany koperek

150 ml śmietanki 30%

 

Białe szparagi obrać, z  zielonych odciąć twardą końcówkę, opłukać, pokroić.

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę.

Warzywa zalać 500 ml wody, dodać sól, pieprz  i gotować do miękkości.

Pod koniec do zupy dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i chili.

Do gotowej zupy dodać śmietanę, a na talerzu posypać posiekanym koperkiem.