Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierogi z białym serem i borówkami

przepis:

Ciasto na pierogi

300 g mąki pszennej
ok. 150 ml goracej wody
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki kurkumy

Mąkę wymieszać z solą i kurkumą, a następnie zalać wrzącą wodą.
Wyrobić ciasto.
Ciasto po wyrobieniu przykryć i odstawić na pół godziny.



Nadzienie do pierogów:

100 g borówek amerykańskich
200 g białego chudego sera
cukier waniliowy
jogurt

Ser  rozetrzeć z cukrem waniliowym.

Ciasto rozwałkowywać partiami, wykrawać krążąki.
Na krążkach ciasta ułożyć biały ser i 2-3 borówki. Pierogi zlepić, a następnie ugotować w osolonej wodzie.
Pierogi polać jogurtem i posypać cukrem.