Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Krem z selera z dodatkiem chrzanu

przepis:

0,5 bulwy selera korzeniowego
2 łodygi selera naciowego
1 pietruszka
2 ziemniaki
100 ml śmietany 30 %
750 ml wody
1 łyżka chrzanu tartego
sól, pieprz

Bulwę selera, pietruszkę i ziemniaki obrać,  opłukać, a następnie pokroić w kostkę.
Seler naciowy także pokroić, a zielone listki odłożyć do przybrania zupy.
Warzywa przęłożyć do garnka, zalać  je wodą  i zagotować. Dodać sól, pieprz  i gotować dalej aż warzywa będą miękkie.
Zupę dokładnie zmiksować , dodać chrzan i śmietanę.