Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś z truskawkowo-ogórkową salsą

przepis:

300 g filetu z łososia
1 łyżka kremu balsamicznego
1 łyżeczka syropu klonowego
1 łyżka oleju
1 łyżeczka tymianku
sól, pieprz
sok z cytryny

Krem balsamiczny wymieszać z syropem klonowym, olejem i tymiankiem.
Z łososia zdjąć skórę.
Rybę opłukać, pokroić, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Kawałki ryby natrzeć marynatą i odstawić na pół godziny.
Rybę upiec


 Salsa:

kilka truskawek
kawałek świeżego ogórka
posiekana bazylia
1 łyżka kremu balsamicznego
1 łyżeczka syropu klonowego
sól, świeżo zmielony pieprz


Truskawki opłukać, usunąć szypułki, a następnie pokroić w kostkę.
Ogórek także pokroić.
Truskawki wymieszać z ogórkiem, bazylią, syropem klonowym  i kremem balsamicznym. 
Salsę doprawić solą i pieprzem do smaku.