Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa krem z kalarepy

przepis:

1 kalarepa

1 ziemniak

zielone liście pora

sól, pieprz

100 ml śmietany 30%

500  ml wody

2 łyżki  oleju

2 łyżki oleju  z pestek dyni

koperek

Kalarepkę  i  ziemniak obrać, opłukać,  pokroić.

Por opłukać, pokroić.

W  garnku rozgrzać olej, przesmażyć na nim ziemniaki i por.

Do garnka dodać  kalarepę, wodę, sól i pieprz.  Warzywa gotować do miękkości.

Zupę zmiksować, dodać śmietankę.

Zupę na talerzu  ozdobić koperkiem, polać olejem z pestek dyni.