Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kotleciki z piersi kurczaka i cukinii

przepis:

250 g piersi z kurczaka

1 mała cukinia (ok. 100 g)

1 jajko

1 dymka

1 ząbek czosnku

1 łyżka posiekanych listków mięty

1 łyżeczka zmielonego kuminu

1 łyżeczka zmielonej kolendry

sól, grubo zmielony czarny pieprz

bułka tarta do obtoczenia kotletów

 

Mięso zmielić.

Cukinię utrzeć na tarce o grubych oczkach.

Dymkę pokroić na cienkie plasterki.

Mięso wymieszać z cukinią, jajkiem, dymką, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, miętą i przyprawami.

Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej  i smażyć na rozgrzanym oleju.