Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kotleciki z fasoli Jaś

przepis:

2 szklanki ugotowanej fasoli Jaś

1 jajko

1 cebula

1 ząbek czosnku

3 łyżki  posiekanych listków bazylii

olej

sól, pieprz

kaszka kukurydziana do obtoczenia kotlecików

Fasolę podusić widelcem.

Cebulę pokroić  w kostkę, zeszklić na  2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Do fasoli dodać jajko, cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku, posiekaną bazylię, sól i pieprz.

Masę dobrze wymieszać, uformować z niej okrągłe kotleciki, obtoczyć je w kaszce kukurydzianej.

Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju.