Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Dyniowo-kokosowa panna cotta

przepis:

200 ml  musu z ugotowanej dyni

200 ml mleka kokosowego

1-2 łyżki miodu

2 łyżki soku z cytryny

4 łyżeczki żelatyny

2 łyżki wiórków kokosowych

 

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody.

Kiedy napęcznieje, roztopić ją  w kąpieli wodnej.

Mleko dokładnie wymieszać z musem z dyni, sokiem z cytryny i miodem.

Do żelatyny  dodać mieszając  po łyżce mleko z dynią. Kiedy żelatyna ostygnie dolać ją do musu, wymieszać, a następnie  rozlać do pucharków i wstawić do lodówki aby deser  stężał.

Przed podaniem wierzch deseru posypać wiórkami kokosowymi.