Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fasolka szparagowa z papryką

przepis:

200 g fasolki szparagowej

1 czerwona papryka

1 cebula

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

1 łyżeczka suszonego cząbru

olej

 

Umytą fasolkę ugotować na wpół miękko w małej ilości osolonej wody.

 Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki.

Z papryki usunąć nasiona. Paprykę pokroić  w paski.

Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej przesmażyć na nim cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku i paprykę.

Kiedy papryką będzie prawie miękka dodać fasolkę, sól, pieprz i cząber.

Wszystko razem smażyć aż fasolka będzie miękka. W razie potrzeby warzywa podlać niewielką ilością wody.