Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Omlet z serem feta i awokado

przepis:

2 jajka

2 łyżki mleka

ok. 100 g sera Feta

0,5 awokado

0,5 czerwonej cebuli

1 łyżka posiekanej bazylii

sól, pieprz

sok z cytryny

masło klarowane

 

Awokado pokroić , skropić sokiem z cytryny.

Ser pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić w piórka.

Do jajek dodać mleko, sól, pieprz, bazylię i dobrze roztrzepać.

Jajka wylać na rozgrzane na patelni masło.

Podgrzewać aż masa zacznie się ścinać, następnie na omlecie ułożyć kawałki fety. Patelnię przykryć pokrywką.

Kiedy  masa jajeczna zetnie się całkowicie  na omlet położyć pokrojone awokado i cebulę a następnie złożyć go na pół.