Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem

przepis:

2 szklanki ugotowanej ciecierzycy

1 por

3 ziemniaki

1 ząbek czosnku

200 g młodego szpinaku

750 ml wody

1 łyżka oleju

sól, pieprz

1 łyżeczka tandoori

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Białą cześć pora pokroić w krążki.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim ziemniaki, por i posiekany czosnek.

Do warzyw dodać wodę, ciecierzycę, sól, pieprz i tandoori.

Gotować aż ziemniaki będą miękkie.

Zupę zmiksować blenderem, dodać listki szpinaku i ponownie zagotować.