Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z indyka z suszonymi pomidorami

przepis:

1 pierś z indyka (ok. 1 kg)

5 płatów pomidorów suszonych z oliwy

sól, pieprz

2 ząbki czosnku

1 cebula

olej do podsmażenia mięsa

Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.

Mięso przykryć wstawić do lodówki na 1 dobę.

Na mięsie ułożyć plastry pomidorów, następnie zwinąć je ściśle i  związać sznurkiem.

W brytfannie rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę pokrojoną w piórka, a następnie obsmażyć  pierś ze wszystkich stron.

Mięso w brytfance podlać wodą, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180º  C przez około 50 min.