Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś nadziewany farszem z oliwek, suszonych pomidorów i anchois

przepis:

200 g filetów z łososia (bez skóry)

6 czarnych oliwek

2-3 płaty suszonych pomidorów w oliwie

1 ząbek czosnku

2 fileciki anchois

sól, pieprz

sok z cytryny

1 łyżka oleju

1 łyżka utartego sera grana padano

 

Rybę podzielić na dwa kawałki.

Każdy z nich nadciąć wzdłuż tak aby powstała kieszeń na farsz.

Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Oliwki, pomidory, anchois i czosnek drobno posiekać i wymieszać.

Farsz nałożyć w filety, a ich wierzch skropić olejem i posypać serem.

Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220 ° C i zapiekać  15 min.