Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z awokado i gruszki

przepis:

 

 

1 gruszka (Konferencja)

1 awokado

1 łyżka oleju

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka posiekanych listków rozmarynu

pieprz

sok z cytryny do skropienia awokado i gruszki

 

Olej, cytrynę, miód, rozmaryn  i pieprz dokładnie wymieszać ze sobą.

Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić wzdłuż na plastry.

Awokado przekroić, usunąć pestkę i skórkę, pokroić wzdłuż na plastry tak jak gruszkę.

Gruszkę i awokado skropić sokiem z cytryny, następnie ułożyć na talerzu, polać sosem i przybrać konfiturą z żurawiny.