Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kotlety mielone z kurkami

przepis:

200 g mielonej wieprzowiny

150 g kurek (z puszki)

1 jajko

0,5 bułki pszennej

1 cebula

bułka tarta do obtoczenia kotletów

2 łyżki oleju

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz

olej do smażenia

Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie dobrze odcisnąć.

Kurki pokroić.

Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.

Mięso wymieszać z bułką, jajkiem, dodać sól, pieprz, przesmażoną cebulę i dobrze wyrobić.

Pod koniec wyrabiania dodać kurki i posiekaną natkę pietruszki.

Z mięsa uformować kotlety, obtoczyć je bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.