Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kisiel z truskawek i jagód z imbirem

przepis:

250 ml wody

kilka sztuk mrożonych truskawek

2 łyżki mrożonych jagód

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1-2 łyżki miodu

kawałek świeżego imbiru ( ok. 1 cm)

 

Imbir obrać ze skórki, pokroić w plastry.

Mąkę rozrobić w 50 ml wody.

Resztę wody zagotować, dodać imbir. Chwilę go gotować,  potem wyjąć z wody, a dodać owoce i zagotować.

Do kompotu dodać zawiesinę z mąki, zagotować mieszając.

Kiedy kisiel lekko ostygnie posłodzić go miodem.